Organizacioni odbor Bh. povorke ponosa ovim putem obavještava javnost da će zbog održavanja prve Bh. povorke ponosa u nedjelju 08. septembra, u periodu od 08:00 do 14:00 sati nastupiti privremena izmjena režima saobraćaja.

Navedena izmjena režima saobraćaja podrazumijevat će privremenu obustavu saobraćaja na kolovoznim površinama sljedećih dionica:
– ulice Maršala Tita, od spoja s ulicom Ferhadija, do raskrsnice sa ulicom Koševo;
– ulice Maršala Tita, od raskrsnice s ulicom Koševo do raskrsnice sa ulicom Alipašina;
– ulica Maršala Tita, od raskrsnice sa ulicom Alipašina, do raskrsnice sa ulicom Fra Anđela Zvizdovića;
– ulica Vrbanja, od raksrsnice sa ulicom Maršala Tita, do spoja s ulicom Mustajbega Fadilpašića;
– i zona raskrsnice „Marijin dvor“ u obuhvatu ulica Maršala Tita – Fra Anđela Zvizdovića – Zmaja od Bosne – Vrbanja – Hiseta.

Radi obezbjeđenja funkcionalnog i bezbjednog odvijanja saobraćaja, nadležna služba KJKP GRAS također će vršiti izmjenu režima tramvajskog saobraćaja, u periodu od 08:00 do 14:00 na dan 08. septembra, te će tramvajski saobraćaj biti preusmjeren na okretnicu Željeznička stanica

Privremenu izmjenu režima saobraćaja i regulaciju toka saobraćaja vršit će pripadnici/e Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Nakon utvrđenog vremenskog termina i stvaranja bezbjednih uslova za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim saobraćaja.

U svjetlu najavljenih javnih okupljanja koja će se odvijati dan ranije i na sam dan održavanja povorke, Organizacioni odbor želi podsjetiti da je Bosna i Hercegovina demokratska država, koja ima obavezu omogućiti i obezbijediti sve mirne skupove građana i građanki koji ne pozivaju na netrpeljivost, mržnju i nasilje.

Ne sumnjamo da su Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije Kantona Sarajevo spremni i sposobni obezbijediti adekvatno održavanje svih najavljenih skupova, te se pobrinuti da prva Bh. povorka ponosa protekne mirno i dostojanstveno.

Još jednom bismo vas pozvali da nam se pridružite u našoj šetnji i borbi za slobodu i ljubav.

Vidimo se 8. septembra u Sarajevu, jer ima izać’!

Share This