SUBOTA, 14.8.2021. druga Bh. povorka ponosa, od 10 do 13:30h

RUTA KRETANJA: Ulica Koševo – Titova ulica – Trg BiH

DOLAZAK NA POVORKU: Budući da će biti zatvorene mnoge ulice od 7 ujutro do 14 časova, na ulaz u povorku ćete moći doći preko Koševskog brda, kroz tunel iz pravca Željezničke stanice, iz pravca Vogošća, te iz ulica Patriotske lige i Bolnička. Imajte u vidu da ćete se puno sporije kretati nego inače te uračunajte to vrijeme u svoj dolazak.

ULAZ: Ulaz na povorku je jedan i bit će na početku ulice Koševo, na raskrižju ulice Bolnička i Patriotske lige. Ulaz je otvoren od 10 do 12h. Ulaz će biti zatvoren u 12h i nakon toga više niko neće moći ući. Molimo vas da imate razumijevanja i ukoliko ne budete mogli ući jer će možda biti kasno znajte da ste vi naš ponos. <3

OKUPLJANJE: Kada prođete ulaz, okupljanje je u parku kod Druge gimnazije, volonteri_ke i redari_ke će vas uputiti u park. U parku će biti druženje uz muziku. Tu ćete moći uzeti transparente, zastave i ostali promotivni materijal. Biće vruće, poneste kremu za zaštitu od sunca, kačket ili kišobran. 

RUTA: U 12h krećemo iz ulice Koševo, krećemo se ulicom Koševo do raskrsnice sa Titovom ulicom, pa desno pored Predsjedništva BiH do Parlamentarne skupštine BiH (trg BiH). 

TRG BiH: Kada dođemo na Trg BiH, kao i prve godine, bit će održana dva govora članova_ica OO-a Bh. povorke ponosa, te će biti kratki muzički program. 

KRAJ POVORKE: Nakon muzičkog programa je i kraj ovogodišnje Bh. povorke ponosa, te vas molimo da se uz usmjeravanje redara_ki uputite ka vašim sigurnim lokacijama. 

Zbog prevencije nasilja i vaše sigurnosti, prilikom dolaska na povorku, kao i odlaska sa povorke, molimo vas da ne nosite nikakva LGBTIQ obilježja.

 

Share This